Fotósként gyakran találkozhatsz azzal a kérdéssel, hogy az ételfotókon milyen trükköket használnak. Ha nem tudnál magadtól válaszolni, mi most megmutatjuk neked, és még tippeket is adunk, ha esetleg még jobbá szeretnéd tenni a képeidet!
Ugye mindenki tisztában van azzal, hogy legtöbbször a plakátokon látott ételeknek semmi köze nincs a valósághoz. Gondoljunk csak a Mekis hamburgerre, vagy a reklámokban olyan intenzíven gőzölgő kávéra. Nem is gondoljátok milyen sokan dolgoznak azon, hogy minden tökéletes legyen és, hogy a legtöbb ehhez szükséges anyag bármelyik háztartásban megtalálható!
Na, de hulljon az a lepel, mik is köszönhetnek vissza a gasztrokönyvek lapjairól 😀
- Antacidum: más néven savlekötő. szódába dobva, pezsgést és buborékolást érhetünk el vele
- Barna cipő paszta: grillezett ételekre kenve szépen fénylik, és ad egy kis barna színt….hmm a fincsi sülthúsok
- Kartonpapír,fogpiszkáló: ételekbe téve, tartást ad (pl: hamburger, szendvicsek, stb.)
- Színes waxok: felmelegítve, különböző szószok hatását érjük el.. há’ nehogy már összevissza folydogáljon minden!
- Vattapamacs: vízbe áztatva és felmelegítve, ha az ételek mögé tesszük, megkapjuk a csodás gőzölgést, mint a reklámokban
- Mosogatószer: italokba keverve, a felszínen buborékokat csinál és a végén sem kell annyit sikálni a bögrét 🙂
- Impregnáló szer: palacsintára fújva nem engedi, hogy az magába szívjon bármi szirupot, szószt.. neem rooossz!
- Folyékony (fehér) ragasztó: a tej helyettesíthető vele, ha gabonapelyhet szeretnénk fotózni
- Glicerin: halételeken frissebb hatást érünk el vele, illetve vízzel keverve sokáig tartó vízcseppeket fújhatunk
- Borotvahab: különböző habokat helyettesít, mert nem folyik szét és könnyen formázhatjuk
- Lakk: rizsre kenve az fényesebb lesz és nem ragad össze
- Citrom kivonat: a csomagoláson, üvegeket látható lejárati dátum/gyártási idő eltávolítására
- Folyékony glükóz: tésztához keverve az forrónak és frissnek tűnik majd
- Krumpli püré: nem gondolnád de a fagyi helyettesítője. nem olvad el, és ha még színezzük is őket tökéletes a csere. Illetve töltött húsokba/ételekbe tartást ad nekik, arra azért figyeljünk, hogy a látszódó résznél a valódi tölteléket mutassuk
- Motorolaj: szószokhoz és szirupokhoz keverve azok fényesek lesznek a vaku fénye mellett és még a fotózáshoz használt fémtál sem rozsdásodik mínwájl >> tú in ván! 🙂
forrás: http://petapixel.com/2012/08/02/random-things-you-can-use-to-make-food-photos-more-appealing/