Oldal kiválasztása

Fotósként gyakran találkozhatsz azzal a kérdéssel, hogy az ételfotókon milyen trükköket használnak. Ha nem tudnál magadtól válaszolni, mi most megmutatjuk neked, és még tippeket is adunk, ha esetleg még jobbá szeretnéd tenni a képeidet!

 

Ugye mindenki tisztában van azzal, hogy legtöbbször a plakátokon látott ételeknek semmi köze nincs a valósághoz. Gondoljunk csak a Mekis hamburgerre, vagy a reklámokban olyan intenzíven gőzölgő kávéra. Nem is gondoljátok milyen sokan dolgoznak azon, hogy minden tökéletes legyen és, hogy a legtöbb ehhez szükséges anyag bármelyik háztartásban megtalálható!
Na, de hulljon az a lepel, mik is köszönhetnek vissza a gasztrokönyvek lapjairól 😀

  • Antacidum: más néven savlekötő. szódába dobva, pezsgést és buborékolást érhetünk el vele
  • Barna cipő paszta: grillezett ételekre kenve szépen fénylik, és ad egy kis barna színt….hmm a fincsi sülthúsok
  • Kartonpapír,fogpiszkáló: ételekbe téve, tartást ad (pl: hamburger, szendvicsek, stb.)
  • Színes waxok: felmelegítve, különböző szószok hatását érjük el.. há’ nehogy már összevissza folydogáljon minden!
  • Vattapamacs: vízbe áztatva és felmelegítve, ha az ételek mögé tesszük, megkapjuk a csodás gőzölgést, mint a reklámokban
  • Mosogatószer: italokba keverve, a felszínen buborékokat csinál és a végén sem kell annyit sikálni a bögrét 🙂
  • Impregnáló szer: palacsintára fújva nem engedi, hogy az magába szívjon bármi szirupot, szószt.. neem rooossz!
  • Folyékony (fehér) ragasztó: a tej helyettesíthető vele, ha gabonapelyhet szeretnénk fotózni
  • Glicerin: halételeken frissebb hatást érünk el vele, illetve vízzel keverve sokáig tartó vízcseppeket fújhatunk

  • Borotvahab: különböző habokat helyettesít, mert nem folyik szét és könnyen formázhatjuk
  • Lakk: rizsre kenve az fényesebb lesz és nem ragad össze
  • Citrom kivonat: a csomagoláson, üvegeket látható lejárati dátum/gyártási idő eltávolítására

  • Folyékony glükóz: tésztához keverve az forrónak és frissnek tűnik majd
  • Krumpli püré: nem gondolnád de a fagyi helyettesítője. nem olvad el, és ha még színezzük is őket tökéletes a csere. Illetve töltött húsokba/ételekbe tartást ad nekik, arra azért figyeljünk, hogy a látszódó résznél a valódi tölteléket mutassuk
  • Motorolaj: szószokhoz és szirupokhoz keverve azok fényesek lesznek a vaku fénye mellett és még a fotózáshoz használt fémtál sem rozsdásodik mínwájl >> tú in ván! 🙂

Ha valakinek van sztorija hasonló témában, vagy ötlete ne tartsa magában! 😉 ÉS ezek után ha megláttok egy szép kis ételfotót és összecsorogna a nyál a szátokban, gondoljatok erre a cikkre, hogy vajon mit is ennétek meg 😀

forrás: http://petapixel.com/2012/08/02/random-things-you-can-use-to-make-food-photos-more-appealing/